פשיטת רגל

פשיטת רגל היא הליך משפטי המציע סילוק חובות ליחידים או לעצמאים המנהלים תיק עוסק מורשה ברשויות המס והמתמודדים עם קשיים כלכליים. הליך פשיטת הרגל מהווה מוצא אחרון לחייב שהנו אדם פרטי או עצמאי המנהל עוסק מורשה שאינו מסוגל עוד לעמוד בהתחייבויותיו הכספיות כאשר בסיום ההליך מקבל הוא זכות להתחיל דף כלכלי חדש בחייו. פשיטת רגל הוא לא הליך שיש להקל בו ראש, מכיוון שיכולות להיות לו השלכות ארוכות טווח המשפיעות על היקף האשראי ובכלל על המצב הכלכלי של החייב או עסקו ( כעוסק מורשה) . ואולם, בנסיבות מסוימות, זה עשוי להוות פתרון מיטבי ביותר עבור החייב ועבור נושיו שיזכו להפרע ממנו גם אם באופן יחסי.

פקודת פשיטת רגל

פקודת פשיטת הרגל מקורה בדין האנגלי מהווה את הבסיס להליכי פשיטת הרגל שהיו נהוגים בישראל עד שנת 2019 אז חוקק חוק חדלות פירעון שהחליף את פקודת פשיטת הרגל.
למי מן החייבים שהגיע בקשתו לפשיטת רגל עד שנת 2019 טרם חיקוקו של חוק חדלות פירעון הרי שאת בבקשה לפשיטת רגל מגיש החייב לכונס הנכסים הרשמי שבתחום שיפוטו מתגורר החייב או מתנהל עסקו.
עם הגשת הבקשה לצו כינוס ולאחר אישור הכונס הרשמי לבקשה מורה בית המשפט יל מתן צו כינוס לנכסי החייב ומינויו של מנהל מיוחד עליו המליץ כונס הנכסים הרשמי.
מתן צו הכינוס יורה על עיכוב הליכים משפטיים ובהוצאה לפועל כנגד החייב. כמו כן מוזת על החייב תשלום חודשי קבוע עליו להגיש דוחות כלכליים וכל נכסיו מוקנים לכונס הנכסים הרשמי.
לאחר תקופה שבה החייב נבחן כלכלית מאותרים נכסיו והוא נחקר עי המנהל המיוחד מוגש ע״י המנהל המיוחד דוח מסכם לבית המשפט אשר על בסיסו קובע בית משפט לאן פני התיק. האם לביטול הליכים בשל אי שיתוף פעולה בהליך או יצירת חובות בחוסר ת״ל או לתוכנית תשלומים שתממש את נכסי החייב מכל מן וסוג שהוא באופן זה או אחר ( למעט זכויות פנסיוניות) וכן תכלול תוכנית תשלומים למשך תקופה קצובה אשר בסיומה ינתן לחייב צו הפטר מחובותיו וזאת לאחר שבמצטבר. שילם את מלוא חובותיו או חלקם היחסי . חשוב להבהיר כי כל תיק נבחן לגופו.

תהליך פשיטת הרגל או בשמו החדש הליך חדלות פירעון

בעבר היו החייבים מגישים בקשה לפשיטת רגל ועם הגשתה ההליך מתחיל לנוע.
בעבר עם אישור הבקשה היה ניתן לחייב צו כינוס היום הוא נקרא צו פתיחת הליכים- הבקשה לצו פתיחת הליכים מוגשת לממונה אשר בוחן אותה וככל ומחליט לאשר אותה הוא מורה על מתן צו פתיחת הליכים אשר כולל את כל ההוראות וההגבלות החלות על היחיד/החייב בהליך. בין היתר מורה הצו על הקפאת כל ההליכים המשפטיים הקיימים כלפי היחיד (למעט הליכים פליליים) ומטיל מגבלות על פעילותו הפיננסית. כמו גם ממנה הממונה נאמן מטעמו (בד"כ עו"ד) אשר אמון על כינוס נכסי החייב ומימושם (באישור בית משפט כמובן) . תמורת הנכסים ותמורת תוכנית הפירעון מופקדים לקופת הנשייה ולאחר שתביעות הנושים נבדקות, מאושרות ונקבע סוג נשייתם (מובטח, קדימה או רגיל) הם מחולקים.

צו הפטר – הליך פשיטת הרגל או בשמו החדש חדלות פירעון מסתיים בצו הפטר, המקנה לחייב  מחיקת מלוא חובותיו עליהם הצהיר בבקשתו בתחילת ההליך אף אם השיב לנושיו רק חלק מהחוב.

סיכום

הליך פשיטת רגל הוא הליך מורכב וארוך אך הוא עשוי ליתן פתרון ומענה לאנשים פרטיים או לעצמאים המנהלים את עסקם כעוסק יורשה המתמודדים עם קשיים כלכליים שאין להם מוצא. בעזרתה של עו״ד ענבל ג׳וליה אלוש אשר בקיאה ומנוסה בתחום מזה כ 20 שנה ואשר בכובעה השני שמשה ועדיין מנהלת מיוחדת / נאמנת מטעמו של כונס הנכסים הרשמי ניתן לנהל את ההליך באופן המיטבי והמקצועי ביותר וליתן לחייב אשר כשל כלכלית את התוצאה הטובה ביותר עבורו ותוך כדי כך גם למקסם את ההחזר לנושיו באופן יחסי ל מסוגלותו הכלכלית של החייב ונכסיו ככל שקיימים. ככל ואתם מצויים בהליך פשיטת רגל תקופה ארוכה ללא מוצא ללא אופק שיקומי תעסוקתי וכלכלי אל תהססו לפנות לעו״ד ענבל ג׳וליה אלוש אשר ביחד עם צוות עובדיה המנוסים יעמידו לרשותכם את השירות המקצועי והמיטבי ביותר בתחום.

עורכת דין בבאר שבע | ענבל אלוש
עו"ד ג'וליה ענבל אלוש
אשמח לעזור בכל שאלה
השאירו פרטים ונדאג לחזור בהקדם
דילוג לתוכן