הסכם ממון

חוזי רכוש זוגי, כגון הסכמי ממון והסכמי חיים משותפים, מציעים אמצעי לזוגות להסדיר את ענייניהם הפיננסיים ולהגן על נכסיהם האישיים. חוזים אלה יכולים ליצור בהירות וביטחון ביחסים, ולעזור להתגבר על הפוטנציאל לסכסוכים עתידיים. מאמר זה יבחן את טיבם וחשיבותם של הסכמי ממון, הסכמי ממון במהלך נישואין והסכמי חיים משותפים, ויספק סקירה כללית של ההטבות שהם יכולים לספק לזוגות בשלבים שונים של מערכת היחסים שלהם.

מהו הסכם ממון?

הסכם ממון הוא חוזה מחייב משפטית שנכרת על ידי בני זוג לפני הנישואין המתאר את חלוקת הנכסים, החובות והרכוש במקרה של גירושין או פרידה. זה עשוי לכלול גם הפרשות למזונות, מזונות ילדים ועניינים כספיים אחרים. על ידי ביסוס הבנה ברורה של הזכויות והחובות הפיננסיות של כל צד, הסכמי ממון מסייעים לזוגות להימנע ממחלוקות פוטנציאליות עתידיות ולהגן על נכסיהם האישיים.

הסכם ממון לפני נישואין

עריכת הסכם ממון לפני נישואין מומלצת מאוד שכן קל יותר לקבוע חוזה הוגן והגיוני בשלב זה, כאשר האהבה פורחת והתביעות הכספיות מזעריות. על ידי התייחסות לחששות פיננסיים פוטנציאליים לפני הנישואין, זוגות יכולים להניח את הבסיס למערכת יחסים המבוססת על אהבה ואמון, ולא על חששות כלכליים. יתרה מכך, הסכמי ממון הנחתמים טרם הנישואין של בני הזוג לצורך אישורם אין צורך לפנות לסית המשפט ואישור ההסכם ספני נוטריון מחייב באותה מידה. עניין זה מפשט את התהליך ומהווה גורם נוסף לחתימת הסכם ממון (בעיקר כאשר אחד מבני הזוג או שניהם יחד מגיעים עם רכוש / ממון שצברו בעצמם או קיבלו ממשפחתם טרם הנישואין) כאשר המטרה היא תמיד שהסכם הממון יחתם מרצון הדדי ומתוך הבנה ברורה להשלכותיו.

הסכם ממון לאחר הנישואין

בעוד שעדיף לערוך הסכם ממון לפני הנישואין, עדיין ניתן ליצור הסכם ממון במהלך הנישואין. במקרים אלו, עורך דין מיומן יכול להנחות את שני הצדדים לקראת הסכם שוויוני שיענה על צרכיהם וציפיותיהם. עם זאת, הסכמי ממון שנקבעו במהלך הנישואין חייבים באישור בית משפט על מנת לוודא ששני הצדדים התקשרו בהסכם ברצון ומבינים את השלכותיו.

הסכם לחיים משותפים בין ידועים בציבור

הסכמי חיים משותפים, המיועדים לזוגות לא נשואים החיים יחד, דומים להסכמי ממון בכך שהם מסדירים עניינים כספיים ונושאים נוספים שעלולים להתעורר במהלך הקשר או במקרה של פרידה. הסכמים אלו מספקים הכרה רשמית במערכת היחסים, מאפשרים הטבות שונות, ומתייחסים לנושאים חשובים כגון רכוש, ילדים משותפים ועניינים אחרים שעלולים להתעורר עם הפרידה. אומנם, אין חובת אישור הסכם חיים משותפים בפני בית משפט ואולם, כדי שלהסכם יהיה תוקף משפטי מחייב כדאי ומומלץ לאשרו בבית משפט או לכל הפחות בפני נוטריון.

סיכום

ניתן לומר בהחלט כי הסכם יחסי ממון בעיקר כזה שנחתם טרם הנשואין וכאשר שני בני הזוג או אחד מהם מגיע לזוגיות עם יתרון כלכלי מהווה מענה ראוי והוגן להגנה על האינטרסים הכלכליים של שני בני הזוג ( גם זה הנעדר ממון קודם לנשואין) מתוך שיח והבנה משותפת להוגנות ולביסוס מערכת יחסים איתנה וגלויה. כאשר ניתן מענה מקיף לחששות הפוטנציאלים של מי מבני הזוג או שניהם יחד שני הצדדים זוכים לבטחון כלכלי ושקט נפשי.
עו״ד ענבל ג׳וליה אלוש היא בדיוק הגורם המקצועי ביותר המבין את החשיבות הקיימת בשמירה על עתידם הכלכלי של לקוחותיה במערכת יחסים תוך מתן יחס אישי ואיכפתי לכל לקוח.
עו״ד אלוש וצוות עובדיה המנוסים והמסורים יסייעו לך לנווט בין מורכבות בניית הסכם הממון על כל סוגיו ולהבטיח את ההגנה על מלו הזכויות מכל מן וסוג שהו של לקוחותיה והאינטרסים שלהם שיהיו מוגנים באופן המיטבי ביותר. אל תשאירו את הבטחון הכלכלי שלכם ליד המקרה – פנו לעו״ד ענבל ג׳וליה אלוש עוד היום כדי לדון בצרכים שלכם וכדי להבטיח את עתידכם הזוגי והכלכלי עד כמה שניתן.

עורכת דין בבאר שבע | ענבל אלוש
עו"ד ג'וליה ענבל אלוש
אשמח לעזור בכל שאלה
השאירו פרטים ונדאג לחזור בהקדם
דילוג לתוכן