חדלות פירעון הוא מצב מאתגר שבו אדם או תאגיד אינם מסוגלים לעמוד בהתחייבויותיהם הכספיות. כאשר מתמודדים עם חדלות פירעון, חיוני לפנות לסיוע משפטי מעורך דין מקצועי בתחום חדלות הפירעון שיכול לעזור לנווט במורכבות של תהליך חדלות הפירעון. במאמר זה נדון בהליך חדלות הפירעון, בחוק חדלות הפירעון והשיקום הכלכלי ובתיקון 4 לחוק חדלות הפירעון, המציעים תובנות חשובות למי שעומד בפני חדלות פירעון.
הליך חדלות פירעון
כאשר אדם או תאגיד הופכים לחדלות פירעון, חיוני לעקוב אחר הליך חדלות הפירעון הנכון. הליך זה יכול להיות יזום על ידי החייב או נושה ודורש מומחיות של צוות משפטי מיומן המתמחה בדיני חדלות פירעון או בשמם הקודם דיני פשיטת הרגל. על ידי עבודה עם עורכי דין מנוסים בחדלות פירעון, החייבים יכולים לקבל תמיכה מקצועית המפשטת את התהליך ומסייעת להם להגיע להפטר מהחובות מהר יותר.
לצפייה בפאנל בנושא חדלות פירעון עם עורכת הדין ענבל לוצאטו – לחצו כאן
חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי
במרץ 2018 אישרה הכנסת את חוק חדלות הפירעון והשיקום הכלכלי (2018-2018), שנכנס לתוקף בספטמבר 2019. חוק זה מהווה מעבר מענישת חייבים להתמקדות בשיקום והגדלת חלקם של הנושים הקטנים בחלוקת החובות. החוק מבחין בין חייבים ישרים שחווים קשיים כלכליים עקב נסיבות בלתי צפויות לבין מי שמתמרן את החוק בחוסר תום לב.
מטרותיו העיקריות של החוק הן משולשות:
- לקדם שיקום כלכלי של חייבים, לטובת הנושים, הכלכלה הכוללת וערכים נוספים.
- להגדיל את שיעור החזר החוב לנושים, תוך מזעור הנזק הנובע מהליכי חדלות פירעון.
- להגביר את הוודאות והיציבות בדיני חדלות פירעון ולהפחית את הבירוקרטיה.
תיקון 4 לחוק חדלות הפירעון
תיקון 4 מציע הוראות והגנות נוספות לחייבים ולנושים. המאפיינים העיקריים של התיקון כוללים:
- הקפאת הליכי גבייה זמנית, המאפשרת לחייבים לעבוד על גיבוש הסדרי חוב בסיוע מנהל הסדר מטעם בית המשפט.
- חובה של תאגידים ועסקים לפעול במסגרת תוכנית שאושרה על ידי בית המשפט במהלך עיכוב הליכים.
- משא ומתן חובה להסדר חוב וקביעת לוח זמנים לתהליך.
- שיפור התקשורת עם הנושים באמצעות אתר אינטרנט ייעודי.
- הגדרות ברורות של התפקידים והאחריות של מנהלי ההתנחלויות, וכן תמריצים למעורבותם הפעילה בהצלחת הסדרי החוב.
- הגנות על זכויות הקניין של הנושים ושיפור כוח ההצבעה לבעלי סכומים נמוכים.
- ערבויות לתשלום לספקים ולעובדים בעת עיכוב הליכים.
החשיבות של ייצוג משפטי מקצועי
התמודדות עם חדלות פירעון יכולה להיות לא פשוטה, אך עם הדרכה משפטית נכונה, אנשים ותאגידים יכולים לנווט במורכבות של הליכי חדלות פירעון, חוקים ותיקונים. עו״ד ענבל ג׳וליה אלוש וצוות עורכי הדין שלה לחדלות פירעון הינם בעלי ניסיון של שנים בליווי חייבים בהליכי פשיטת רגל וחדלות פירעון, תוך מתן תמיכה מתהליך קבלת ההחלטות הראשוני ועד לקבלת צו הפטר סופי מהחובות.
אל תתמודדו לבד עם חדלות פירעון. צרו קשר עם עו״ד ענבל ג׳וליה אלוש היום לפגישת ייעוץ ולקחת את הצעד הראשון לעבר עתיד פיננסי מזהיר יותר.
הליך פשיטת הרגל בראי הרפורמה
הליך פשיטת הרגל בראי הרפורמה שהונהגה בכונס הרשמי משנת 2013 ועד כניסתו של חוק חדלות פירעון בשנת 2019 הליך פשיטת הרגל בראי הרפורמה הנהוגה כיום ע"י כונס הנכסים הרשמי תחילה
הליך חדלות הפירעון ושיקום כלכלי
הליך חדלות הפירעון ושיקום כלכלי תחילה נבחן מהו הליך חדלות פירעון המונהג מאז אושר חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי ב9/2019 ואשר אליו נכנסים על ידי הגשת בקשה לצו פתיחת הליכים